Klinische Chemie


De vakgroep klinische chemie bestaat uit vijf specialisten laboratoriumgeneeskunde en verleent haar diensten onder andere aan Result Laboratorium C.V., het Albert Schweitzer ziekenhuis, het Beatrix ziekenhuis en het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

Onze groep is breed georiënteerd binnen het vakgebied van de laboratoriumgeneeskunde. Eén van de speerpunten van de vakgroep is de ontwikkeling van digitale microscopie in samenwerking met diagnostische firma’s. Het uiteindelijke doel van dit speerpunt is om aanvragers vroegtijdig van diagnostische informatie te voorzien. De afgelopen jaren zijn er diverse artikelen gepubliceerd over dit onderwerp in internationale vakbladen. Uitgebreide informatie over de vakgroep, publicaties en subspecialisaties is te vinden op de website van Result Laboratorium.

Een tweede belangrijk speerpunt van de vakgroep is het verzorgen van de opleiding tot laboratoriumspecialist klinische chemie. Al meer dan twintig jaar wordt in het Albert Schweitzer ziekenhuis door de vakgroep de A-opleiding klinische chemie aangeboden. Op dit moment zijn er is er een opleidingsplek ingevuld. Meer informatie over de opleiding kunt u krijgen bij opleider dr. François Verheijen en/of plaatsvervangend opleider dr. Michael Fouraux.

Leden

dr. R. (Rob) Castel

dr. R. (Rob) Castel

Moleculaire diagnostiek, routine diagnostiek

dr. M.A. (Michael) Fouraux

dr. M.A. (Michael) Fouraux

Endocrinologie, allergie, huisartsgeneeskunde

dr. J.A. (Jürgen) Riedl

dr. J.A. (Jürgen) Riedl

24-uurs diagnostiek, speciale hematologie, transfusie

dr. F.M. (Francois) Verheijen

dr. F.M. (Francois) Verheijen

Endocrinologie, hematologie en huisartsgeneeskunde, moleculaire diagnostiek, opleider

dr. H.J. (Eric) Vermeer

dr. H.J. (Eric) Vermeer

Allergie, moleculaire diagnostiek, parasitologie, 24-uurs diagnostiek, Point-of-Care (POCT)

Beeldmateriaal

Vul hieronder uw e-mailadres in. Wij versturen dan een e-mail waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen.

Login with ASZ
OR