Klinische Fysica

De afdeling heeft als doel het ziekenhuis op professionele, klantgerichte en ondernemende wijze actief te ondersteunen bij de implementatie en gebruik van medische apparatuur en nieuwe technologieën.

De afdeling adviseert en begeleidt het gebruik van fysische methoden en apparatuur bij diagnostiek en behandeling, ziet toe op de juiste en veilige toepassing van bijvoorbeeld röntgenstraling. Zij begeleidt bij aanschaf en implementatie van nieuwe medische apparatuur en hulpmiddelen. De afdeling klinische fysica initieert wetenschappelijk onderzoek en ondersteunt onderzoekers in het ziekenhuis. Daarnaast verzorgt de afdeling de specialistenopleiding tot algemeen klinisch fysicus. Meer informatie over de algemeen klinisch fysicus vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=WiEMRyo7vbM&t=10s

Op de afdeling werkt ook een klinisch informaticus. De klinisch informaticus werkt op het gebied van borging, vernieuwing en verbetering van informatietechnologie in relatie tot medische apparatuur en het medisch proces (medische ICT). Dit wordt toegepast op het snijvlak van het zorgproces, ICT en bedrijfsvoering (besturing).

Leden

dr. ir. J. (Jeroen) Bosman

dr. ir. J. (Jeroen) Bosman

Klinische fysica, medisch manager vakgroep

ir. E.S. (Esther) Schrojenstein Lantman

ir. E.S. (Esther) Schrojenstein Lantman

Klinische fysica

dr. D.B.M. (Dennis) Dieckens

dr. D.B.M. (Dennis) Dieckens

Klinische fysica

of login met gebruikersnaam