Medische Psychologie

De medische psychologie maakt deel uit van het Psychomedisch centrum waar alle mentale hulpverleners binnen het ASz samenwerken.

Door het clusteren van de medische psychologie, psychiatrie, geestelijke verzorging en maatschappelijk werk wordt beoogd de mentale zorg van patiënten in ons ziekenhuis optimaal en efficiënt te laten verlopen. Binnen de medische psychologie werken psychologen met verschillende achtergronden en specialisaties, dat maakt ons een breed inzetbaar team. Tevens leiden we graag nieuwe collega’s op tot GZ-psycholoog en psycholoog specialist. Binnen het ziekenhuis zijn we betrokken bij diverse patiëntengroepen en zorglijnen en zijn wij inzetbaar bij de emotionele gevolgen van het ziek zijn of werkzaam in zorglijnen voor diagnostiek en indicatiestelling.

Zo doen we (neuro)psychologisch onderzoek binnen het geheugenteam, vormen wij een onderdeel van o.a. het SlaapWaakCentrum, MS centrum, pijnbehandelcentrum, bariatrie (obesitatcentrum) en de hartrevalidatie.

Wij zien poliklinisch en klinisch patiënten voor alle medisch specialisten binnen het ziekenhuis (o.a. diabetes, oncologie, long, mdl, neurologie, gynaecologie, fertiliteit), zij kunnen naar ons verwijzen. Er wordt gewerkt vanuit diverse psychologische behandelmethodieken (o.a. emdr, cgt, schematherapie, act). Naast individuele behandelingen bieden we ook groepsbehandelingen aan.

Samen met de vaste psychologen werken er binnen de medische psychologie ook meerdere psychologen in opleiding en worden we ondersteund door 3 psychodiagnostisch werkers.

Leden

A.H. (Anneleen) van Nieuwenhuijzen

A.H. (Anneleen) van Nieuwenhuijzen

GZ-psycholoog i.o.t. klinisch psycholoog/psychotherapeut

BIG: 49920689225

S.A. (Sylvia) Melisse

S.A. (Sylvia) Melisse

klinisch neuropsycholoog en medisch manager

BIG: 29061394525

G.M. (Gabriël) Eshuis

G.M. (Gabriël) Eshuis

klinisch psycholoog/psychotherapeut en opleider

BIG: 49914061925

C.A. (Claire) de Bruijn

C.A. (Claire) de Bruijn

GZ-psycholoog i.o.t. seksuoloog

BIG: 09930519125

E. (Evelien) Buijs

E. (Evelien) Buijs

GZ-psycholoog

BIG: 59924212525

of login met gebruikersnaam