Oogheelkunde

De oogheelkunde werkt met een uitgebreid team van oogartsen, optometristen, TOA’s (technisch oogheelkundig assistenten), orthoptistes en dokters-assistenten. De optometristen en de TOA’s ondersteunen de spreekuren van de oogartsen en doen veel technisch (voor-) onderzoek. De orthoptisten onderzoeken en behandelen kinderen die scheelzien en/of een lui oog hebben, maar ook volwassenen met klachten over dubbelzien of hoofdpijn. Zij hebben hun eigen zelfstandige spreekuren. Voor contactlenzen en low vision hulpmiddelen bestaan aparte spreekuren.

Refractieve chirurgie
Tevens zijn er mogelijkheden tot refractieve chirurgie. Refractieve chirurgie is een verzamelnaam voor operaties aan het oog, die oogafwijkingen op een blijvende manier kunnen corrigeren. De meeste vormen van laserchirurgie zijn op de afdeling mogelijk.

Aandachtsgebieden oogheelkunde
Belangrijke aandachtsgebieden voor de oogheelkunde zijn: diabetes mellitus, glaucoom (hoge oogdruk), cataract (staar), netvlies afwijkingen, strabismus (scheelzien), contactlenzen, traanproblemen (te droog of te nat), ooglidaandoeningen en -infecties.

of login met gebruikersnaam