De vakgroep Radiologie bestaat uit onderstaande enthousiaste radiologen met passie voor hun vak.
De werkzaamheden van de vakgroep zijn orgaangericht ingedeeld. Aandachtsgebieden zijn neuroradiologie, mammaradiologie, abdominale, thoracale, cardiale en kinderradiologie, musculoskeletale radiologie en interventieradiologie.
Beeldvormende diagnostiek is een belangrijke pijler van de interpretatie van de klachten van patiënten. Het is onze missie om samen te werken met medisch specialisten en huisartsen waarbij de patiënt centraal gesteld wordt. Hierbij wordt inzichtelijke kwaliteit geleverd op uitkomst en doelmatigheid wordt nagestreefd. Wij vinden het belangrijk goede spiegelinformatie te leveren zodat aanvragers hun keuzes beter kunnen bepalen.
Het is ons streven betaalbare state-of-the-art zorg aan te bieden die specifiek toegesneden is op de verschillende aanvrager groepen. Dit alles willen wij aanbieden binnen een prettige en ambitieuze werkomgeving en met goede werkrelaties.
Onderzoeken
De onderzoeken die wij onder andere verrichten zijn: CT colon, CTA coronairen en hart, MRI hart, IAT, Dual energy CT, MRI dunnedarm, MRI prostaat, MRI mamma, Tomosynthese borst. Het streven is om deze en ook alle andere onderzoeken veilig te verrichten. Dit willen we onder andere bereiken door Time Out Procedures voorafgaande aan invasieve onderzoeken en actieve screening om Contrast Geïnduceerde Nefropathie te voorkomen.
Speerpunten
Eén van de speerpunten van de vakgroep Radiologie is de Breast Clinic, een borstkankerkliniek waarbij het principe van de one-stop-shop wordt gehanteerd. Alle nodige onderzoeken vinden zoveel mogelijk in één keer plaats. Omdat specialisten van diverse vakgroepen nauw samenwerken kan alle zorg rondom borstkanker in één centrum worden aangeboden. Hierdoor is de zorg patiëntvriendelijker én effectiever. Borstkankerzorg Nederland heeft in juli 2015 wederom het roze lintje aan de Breast Clinic toegekend.
Een ander belangrijk speerpunt is onze opleiding tot radioloog. Wij bieden een aantrekkelijk opleidingsklimaat waarbinnen AIOS en fellows hun competenties optimaal kunnen ontwikkelen. Er is ruimte voor individuele ontplooiing en men werkt samen met een enthousiaste groep radiologen die toekomstgericht is. De opleiding van de AIOS is volgens het nieuwe opleidingscurriculum Corona. Momenteel worden er 3 fellows opgeleid.
Een derde speerpunt van de vakgroep zijn oncologische interventies zoals cryo- en RF-ablaties.