Klinische Chemie

De vakgroep klinische chemie bestaat uit zes specialisten laboratoriumgeneeskunde en verleent haar diensten onder andere aan Result Laboratorium C.V., het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam en het Admiraal de Ruyter ziekenhuis in Vlissingen en Goes.

Onze groep is breed georiënteerd binnen het vakgebied van de laboratoriumgeneeskunde. Eén van de speerpunten van de vakgroep is de ontwikkeling van digitale microscopie in samenwerking met diagnostische firma’s. Het uiteindelijke doel van dit speerpunt is om aanvragers vroegtijdig van diagnostische informatie te voorzien. De afgelopen jaren zijn er diverse artikelen gepubliceerd over dit onderwerp in internationale vakbladen. Uitgebreide informatie over de vakgroep, publicaties en subspecialisaties is te vinden op de website van Result Laboratorium.

Een tweede belangrijk speerpunt van de vakgroep is het verzorgen van de opleiding tot laboratoriumspecialist klinische chemie. Al meer dan twintig jaar wordt in het Albert Schweitzer ziekenhuis door de vakgroep de A-opleiding klinische chemie aangeboden. Op dit moment zijn er drie laboratoriumspecialisten in opleiding aan hun opleiding bezig. Meer informatie over de opleiding kunt u krijgen bij opleider dr. François Verheijen en/of plaatsvervangend opleider dr. Michael Fouraux. Aanspreekpunt voor vakgroepzaken is de voorzitter, dr. François Verheijen. Medisch manager en medisch directeur van Result Laboratorium B.V. is dr. Warry van Gelder.

Leden

R. (Rob) Castel

R. (Rob) Castel

Moleculaire diagnostiek, routine diagnostiek

dr. M.A. (Michael) Fouraux

dr. M.A. (Michael) Fouraux

Endocrinologie, allergie, huisartsgeneeskunde

dr. J.A. (Jürgen) Riedl

dr. J.A. (Jürgen) Riedl

24-uurs diagnostiek, speciale hematologie, transfusie

dr. F.M. (Francois) Verheijen

dr. F.M. (Francois) Verheijen

Endocrinologie, hematologie en huisartsgeneeskunde, moleculaire diagnostiek, opleider

dr. H.J. (Eric) Vermeer

dr. H.J. (Eric) Vermeer

Allergie, moleculaire diagnostiek, parasitologie, 24-uurs diagnostiek, Point-of-Care (POCT)

Publicaties

Beeldmateriaal


Wachtwoord vergeten?